30.12.2012

Hürrem sultan usulu tavuk tarifi

Malzemeler:
750 gr haşlanmış tavuk eti (küçük parçalara doğranmış), 2 tatlı kaşığı tereyağı,1 dolmalık yeşil biber (çekirdekleri çıkarılıp, ince doğranmış), 180 gr mantar (ince dilimlenmiş), 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 125 gr (1/2 su bardağı) krema 300 gr

(1+1/2 su bardağı) süt, 3 yumurtanın sarısı, 2 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Hazırlanışı:
Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca yeşil biberi ekleyip, bir tahta kaşıkla arasıra karıştırarak 6 dakika pişiriniz. Mantarları ekleyip 4 dakika daha pişiriniz. Unu ve tuzu serpip,
2 dakika pişirdikten sonra, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kremayı ve sütü ekleyiniz.

Tavuğu tencereye koyup, ateşi iyice kısınız. (Karışım pişmeğe devam etmekle birlikte, kaynamamalıdır.) Küçük bir kaseye yumurta sarılarını koyup, limon suyunu azar azar ve sürekli çırparak yediriniz. Kırmızıbiber ve maydanozu tahta kaşıkla ekleyip karıştırınız. Tenceredeki yemeğin suyundan yumurtalı karışıma birer birer 4 çorba kaşığı katıp iyice karıştırınız. Bu karışımı tencereye döküp, karıştırdıktan sonra 4dakika hafifçe pişiriniz.

Related Posts

Hürrem sultan usulu tavuk tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
31.12.2012 14:51


ellerine saĞLIK CANIM, MUTLU YILLAR

"SEFERTASİM " BUNDAN SONRA " 1TARİF1LEZZET" ADI ALTINDA YOLUNA DEVAM EDECEKTİR... BEKLERİM:)


http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

Reply