30.12.2012

Noel baba ekmeği tarifi

Yılbaşı için değişik bir ekmek noel baba ekmek işte tarifi
Malzemeler:

4 ila 4,5 bardak beyaz un
1 / 2 su bardağı şeker
2 paket kuru maya
1,5 çay kaşığı tuz
1 / 2 su bardağı süt
1 / 4 su bardağı su
1 / 4 su bardağı tereyağı,
2 yumurta
2 kuru üzüm
2 yumurta sarısı
2 ya da 3 damla kırmızı gıda boyası
yapılışı
Geniş bir kapta, 2 su bardağı un, şeker, maya ve tuzu birleştirin.Küçük bir tencerede süt, su ve tereyağını kaynatın. Kuru malzemenin içine (unlu malzeme) ekleyin; nemlenmesini sağlayacak kadar karıştırın. 2 yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Hamurunuzun içine ekleyin. Sert bir hamur oluşturmak için yeteri kadar un karıştırın, iyice yoğurun.

Unlanmış bir yüzeye hamurunuzu koyun ve yaklaşık 6-8 dakika kadar yoğurun. Yağlanmış bir kabın içine yerleştirin. Üst tarafın da yağla temas etmesi için alt üst çevirin. Üstünü örterek yaklaşık iki katı lacak şekilde kabaran kadar ılık bir ortamda (yaklaşık 1 saat) bekletin.

Hamur istenen kıvama gelince hafifçe unlanmış bir yüzeyde tekrar biraz yoğurun ve iki parçaya bölün. Ancak bir parçanın biraz daha büyük olmasına dikkat edin. Büyük parça Noel Babanın kafası ve şapkasını oluşturacak. Daha küçük olan parça ise sakallarını oluşturacak. Yine hamurunuzdan çok daha küçük bıyık ve şapkasının pomponu için ayırın.

Noel babanın kafasını oluşturmak için hamuru üçgenimsi açmanız gerekiyor. Resimdeki gibi açın. Köşelerini yuvarlayarak Noel Babanın şapkası şeklini verin. Daha küçük olan parçaya ise sakal için yarım ay şeklini verin. Makas veya pizza kesici ile sakalları şeritler şeklinde kesin. Sakal şeritlerini parmaklarınızla hafifçe kıvırarak şekillendirin. Büyük parçada Noel Babanın yüzünde uygun yere oturtun.
Noel Babanın bıyıklarını, burnunu, ağzını ve şapkasının pomponunu yapmak için yine bir miktar hamur kullanacaksınız. Burun için bıyık üstüne küçük bir top şeklinde hamur yerleştirin. Şapkayı geri dğru katlayarak şapkanın pomponunu üstüne yerleştirin.

Bir makasla, gözler için iki yarık açın ve yarıklara kuru üzüm yerleştirin. İki yumurtanın sarısını kullanacağız. İkisini ayrı ayrı kaselerde çırpın. Bir yumurta sarısının içine bir kaç damla kırmızı gıda boyası ekleyin. Kırmızı yumurtayı Noel Babanın şapkasına, yanaklarına ve burnuna fırça yardımıyla sürün. Kalan hamurun üzerine de diğer yumurta sarısını sürün. Gevşek bir folyo ile örtün. 350 ° de 15 dakika boyunca pişirin. Fırında altın sarısı rengi alıncaya kadar pişmesi gerekiyor.

Kaynak:ozelyemekler.com

Related Posts

Noel baba ekmeği tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.