Hamsi buğulaması nasıl yapılır?


Malzemeler:
• 1 kg hamsi balığı tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 limon
• 300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates
• 150 gr (2 küçük) soğan (ince kıyılmış)
• 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• 1 defne yaprağı
• 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin

Tarif:
Hazırlık

Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin.

Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın.

Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin.

Ana Yemek

Hamsi balıklarını temizleyip tuzlayın ve biberleyin. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin. Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın.

Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin.

Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş Sana`yı balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu da dökün. Tavanın aızını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: