27.05.2012

Balıklı kiş tarifi


Malzemeler;
►2 adet levrek
►1 dilim somon
►½ su bardağı süt
►4 su bardağı su
►2 adet patates
►1 adet soğan
►1 su bardağı kaşar peyniri
►4 yemek kaşığı tereyağı
►2 yemek kaşığı un
►1 yemek kaşığı maydanoz
►1 adet yumurtanın sarısı
►Defne yaprağı
►Tuz
►Karabiber
Yapılışı;
Tencereye suyu koyup kaynatın. Küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. 20 dakika pişirin. Haşlanan patatesleri tencereden çıkartıp karıştırma kabına alın. 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve karabiberi de ilave edin. Bir çatal yardımı ile ezerek karıştırın. Patatesleri püre kıvamına getirin. Ayrı bir tencereye tereyağını koyup eritin. Yemeklik doğranmış soğan ve unu ekleyip kavurun. Yavaş yavaş sütü de ekleyip 3 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, defneyaprağı, rendelenmiş kaşar peyniri ve küp küp doğranmış balık filetosu ve somonu da ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı küçük pişirme kaplarının alt kısmına paylaştırın. Üst kısmına ise patates püresini koyun. Pürelerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. 
KAYNAK:fevziye sürmeli
caferuj.com.tr

Related Posts

Balıklı kiş tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.