13.10.2011

Eydek tatlısı yöresel (Van) tarifi

Van yöremize ait bir tatlı eydek tatlısı tarifi
Malzemeler

    500 gram un
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı süt
    Yarım su bardağı yoğurt
    4 çorba kaşığı yumuşatılmış
    margarin
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    Bir tutam tuz

    Kızartmak için:
    Sıvıyağ

    Şerbet için:
    1 kg tozşeker
    3 su bardağı su
    Çeyrek limonun suyu
    Yapılışı
UNU bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, süt, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.

Related Posts

Eydek tatlısı yöresel (Van) tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.