7.09.2011

Kurufasulyenin faydaları


Kuru fasulye, 1 yılda yetişen bir bitkinin meyvelerinin içindeki çekirdeklerin kurutulması ile elde edilir.

Baklagiller familyasından olan kuru fasulye, içerdiği protein miktarı ve lifli yapısı ile oldukça değerli bir besindir.

Kuru fasulye, neredeyse kırmızı etin karşıladığı proteinin tamamını karşılar. Ayrıca lifli yapısı sayesinde insan sağlığına birçok yönden fayda sağlar. 

Kuru fasulyeyi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletmek ve pişerken de üzerinde oluşan köpüğü almak içerdiği vitamin ve minerallerin korunmasını sağlar.

Türkiye’de özellikle sulu yapılan kuru fasulye oldukça meşhurdur. Ayrıca kuru fasulyeden yapılan piyaz da Türk mutfağının önemli salatalarından biridir.

Faydaları
  • Kalp sağlığını korur.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olur.
  • Kan şekerini kontrol altında tutar.
  • Sinir sistemine iyi gelir.
  • Mide ve bağırsak sağlığını korur.
  • Bağırsakların çalışmasını sağlar.
  • Kandaki kötü kolesterolü düşürür.

Related Posts

Kurufasulyenin faydaları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.