Malzemeler
4 yumurta
Su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
Su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yapılışı
- Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
- Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
- Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
- Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin
Pandispanya keki nasıl yapılır?
4/
5
Oleh
Elifce