8.09.2011

ekşili patlıcan çorbası


Malzemeler

1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet tavuk bulyon
2 çorba kaşığı domatez salçası
4-5 inca doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı sumak
1 adet küp küp doğranıp acısı alınmış patlıcan
3 çorba kaşığı kırmzıpul biber
1 çorba kaşığı nane
Tuz

Hazılanışı

Aşurelik buğday ve nohutu, ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Nahutu 6 su bardağı su ile 1 saat kadar haşlayın. Buğdayı ekleyıp 45 dakika daha pişirin. Kırmızı mercimek, bulyon, salça, sarımsak, kimyon, sumak ve patlıcanı ekleyin. Kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin. İsteğe göre çorbayı tuz ile lezzetlendirin.

Küçük bir tavada tereyağı eritin. Nane ve pul biberi ekleyip hafifçe kızdırıp çorbanın üzerinde gezdirin. Taze ekmekle sıcak servis edilir.

Related Posts

ekşili patlıcan çorbası
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.