26.09.2011

Farklı bir meze tarifi, Çerviş...


Malzemeler:
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı un
1 bardak su
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı dövülmüş
sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
½ çorba kaşığı beyaz biber
½ çorba kaşığı toz tavuk bulyon
½ Tavuk
1 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
½ çorba kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Eritilmiş tereyağını tencereye dökün ve biraz karıştırın. Unu ekleyin ve kavrulana kadar karıştırın. Suyunu ve sütünü ekleyin ve karıştırın. Ardından süzme yoğurdu ve sarımsağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz. Baharatları ekleyin ve kıvam alana kadar kavurun. Tencereden yeteri kadar servis tabağına hazırladığınız karışımı alın. Tavuğu ayrı bir tencerede haşlayın. Soğanı doğrayarak tencereye atın ve kaynamaya bırakın. Haşlanmış tavuğu diderek servis tabağında hazırladığınız karışımın üzerine döşeyin. Yağda biberi kızdırın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun

Related Posts

Farklı bir meze tarifi, Çerviş...
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.