Tencerede külbastı tarifi


MALZEMELER
400 gram kuzu but eti
6 dal taze kekik
12 adet minik soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı et suyu
TERBİYESİ İÇİN
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım normal soğan
yarım çaykaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Kuzu etini ince filetolar halinde dilimleyin.Terbiyesini hazırlamak için bir kabın içine yarım adet soğanın rendenin ince tarafı ile rendeleyin.Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz koyun.Hazırladığınız terbiyenin içine dilimlediğiniz etleri koyun ve karıştırarak etleri terbiyeyi bulandırın etlerin terbiyelenmesi için iki saat ağzını kapatıp buzdolabına koyun.
Ocağa alıp kızdırdığınız tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.Daha sonra terbiyeye buladığınız etleri tavaya koyup yüksek ateşte pişirin.Bu sırada etlerden boş kalan yerlere soğanları koyun minik soğanları yani, etlerin üzerlerini kekiklerle kapatın üzerinede et suyunun yarısını koyun tavanın kapağını kapatıp et suyu çekene kadar pişirin sonra bir maşayla etleri ters yüz yapın kalan et suyunuda döküp kapağı kapatın 10 dakika kadar pişirin bu kadar altını kapatıp servis yapın.

2 yorum: