13.09.2011

Elmalı kuzu güveci


    4 adet elma
    500 gram kuzu eti
    4 adet patates
    Yarım tatlı kaşığı adaçayı
    1 adet portakalın rendelenmiş
    kabuğu
    Yarım tatlı kaşığı adaçayı
    1 adet soğan
    Tuz, karabiber
    1 adet portakalın suyu
    Yarım su bardağı elma suyu
    yapılışı
KUZU etini ince ince dilimleyin. Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra dilimleyin. Portakal kabuğu rendesini bir kaba alıp üzerine adaçayı, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Soğanı halka doğrayıp kenara alın. Yuvarlak ve küçük bir fırın kabını çok az yağlayıp, patateslerin bir kısmını kaba yerleştirin. Üzerine portakallı karışımdan serpin. Elma dilimlerini dizip üzerine soğan halkası koyun. En üste et dilimi yerleştirin. Her kata portakallı karışımdan serpin. Malzemeniz bitene kadar bu şekilde devam edin. En üstte kalacak patates ve elma dilimlerini ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Elma ve portakal suyunu karıştırıp yemeğin ortasındaki boşluktan dökün. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. Üzerini açıp yeniden fırına verin. Yarım saat daha pişirin. Fırın kabını servis tabağına ters çevirerek çıkardıktan sonra ikram edin.
sofra.com.tr

Related Posts

Elmalı kuzu güveci
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.