4.03.2016

Saçaklı mantı tarifi

Saçaklı mantı tarifi.....
Malzemeler
1 adet bütün tavuk 
1 adet yumurta 
3 su bardağı un 
Bir tutam tuz
Yeteri kadar su 
2-3 su bardağı tavuk suyu 


Saçaklı Mantı Yapılışı
Tavuğu bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, yumuşayana dek pişirin. Tavuğu sudan çıkarıp, elinizle didikleyin ve bir kenara alın. Hamur için yumurta, un ve tuzu yoğurma kabına alın. Mantı hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bir bezeyi merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yufkayı oklavaya sarıp yavaşça oklavayı içinden çıkarın ve hamuru erişte gibi kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış, geniş bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Kızaran hamurun üzerine, tavuğu haşladığınız sıcak tavuk suyunu gezdirin ve tekrar sıcak fırına koyup, suyunu çektirin. Hamur tavuk suyunu tamamen çekince servis tabağına alın ve üzerine didiklenmiş tavuğu yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

Related Posts

Saçaklı mantı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.