13.09.2011

Bakü baklavası (azeri)



BAKÜ BAKLAVASI (AZERİ)


MALZEMELER
3 ½ su bardağı un
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
1 fiske tuz
İÇ MALZEMESİ
½ kg ceviz ya da badem içi (kabukları soyulmuş, ince kıyılmış olacak)
½ kg toz şeker
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 çay kaşığı kakule
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
ŞURUP
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 fiske safran

HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içine, aktif maya, tuz, yumurta, eritilmiş tereyağı ve un konularak yoğurulur. 1,5-2 saat dinlendirilir. İkisi daha büyük olmak üzere 12 parçaya ayrılır. Büyük parçalar normal, 10 parça ince açılır. Yağlanmış tepsiye büyük parçalardan biri yayılır, üzeri yağlanarak iç serpilir. Tüm yufkalar araları yağlanarak, üst üste yayılır. Her 2 yufkada bir iç serilir. En üste diğer büyük yufka konup, kenarları sıkıştırılır. Baklava dilimi şeklinde kesilip, üzerine yumurta sarısı sürülür. Her dilimin üzerine kabukları soyulmuş badem konur. 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Şurubu için 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su ve 1 fiske safran karıştırılır.Tatlının pişmesine 15 dakika kala üzerine bu karışım sürülüp, tekrar fırına verilir. Pişince fırından alınıp, soğutulur.

Related Posts

Bakü baklavası (azeri)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.