25.08.2011

meftune nasıl yapılır


Malzemeler:
4 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ
1 kg. Yağlı parça kuzu eti
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet sivri biber
Sıcak su
2 adet patlıcan
3 adet domates
1 tutamn toz
1 tutam toz et bulyon
1 tutam pul biber
Sumak suyu
Hazırlanışı:
Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve sarımsakları atarak karıştırın. Eti tencereye alın ve karıştırmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Biberleri doğrayın ve yemeğe ekleyin. Patlıcanları ve domatesleri küp küp doğrayın. Domatesleri tencereye atarak karıştırın. 1 tutam tuz, toz et bulyon, pul biber ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanları tencereye atın ve karıştırın. Sumak suyunu tencereye süzün ve karıştırın. Yaklaşık 10 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Related Posts

meftune nasıl yapılır
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.