Yeni gelinin teste tabii tutulduğu yemeklerden biri
pirinç pilavıdır. Misafirleriniz, kıvamı tutturmuş mu diyerek merakla pirinç
pilavının tadına bakarlar.
Malzemeler,
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tablet tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Pirinçlerin nişastasını almak için bol suyla yıkayıp süzün.
Derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
15 dakika bekletip iyice süzün.
Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alıp kızdırın.
Pirinçleri ekleyip orta dereceli ateşte karıştırarak kavurmaya başlayın.
Pirinçler saydamlaşana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun.
Ilık su, tuz ve tavuk suyu tableti ilave edip iyice karıştırın.
Tencerenin kapağının kapatıp orta dereceli ateşte pişirmeye devam edin.
Pilav suyu kaynamaya başladığında ocağın altını kısın.
Kısık ateşte pilav suyunu çekip; pirinçler yumuşacık olana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan indirip kapağını açın.
Üzerine temiz bir bez örtüp kapağı kapatın.
10 dakika demlendirip servise hazır hale getirin.
Yanındada kurufasulye yapın işte KURU FASULYE tarifi
Püf noktalarıyla pirinç pilavı nasıl yapılır?
4/
5
Oleh
Elifce