1.08.2011

Kuru fasulye yapmanın püf noktaları


Püf noktalarıyla sunulan kuru fasulye tarifi sayesinde, eşinizden; “annemin yaptığı gibi olmuş” sözünü duyabilirsiniz.
Malzemeler,
1 su bardağı kuru fasulye
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
100 gram kuzu kuşbaşı
Hazırlanışı,
Kuru fasulyeleri pişirmeden bir gece önce soğuk suda bekletin.
Pişireceğiniz vakit kuru fasulyeleri süzüp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
Fasulyeler haşlanırken soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Orta boy tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.
Üzerine soğanları ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun.
Salçayı ilave edip kokusunu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Sarımsağın kabuklarını soyup incecik dilimleyin.
Sıcak su, sarımsak ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
Orta dereceli ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Kuzu kuşbaşı etleri küçük bir tavaya alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Haşlanan fasulyelerin suyunu iyice süzün.
Fasulye ve kuzu kuşbaşını salçalı su olan tencereye ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin.
Pirinç pilavı ve cacıkla servis yapabilirsiniz.

Related Posts

Kuru fasulye yapmanın püf noktaları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.