- 4 adet patates
- 4 çorba kaşığı zeytin yağı
- 2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
- tuz
- karabıber
- 4 adet yumurta
- 3 dal taze yeşil soganın saplarıHazırlanışı
- Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun.
- İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
- Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
- Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün.
- Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
- Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyinalıntı:yemektarifleri.com
Related Posts
Çemen tarifiMalzemeler: 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerinizi
Böğürtlen reçeli tarifi MALZEMELER 1 kilogram böğürtlen1 kilogram toz şeker2 adet karanfil1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuNASIL YAP
Menemen nasıl yapılır? İyi bir menemen yapmanın püf noktaları menemen nasıl yapılır? işte tarifi: MALZEME Yumurta Domates Yeşil biber tuz
pankek tarifi Malzeme 4 adet yumurtaYarım su bardağı tozşeker1 çorba kaşığı tereyağı3/4 su bardağı süt2 su bardağı un1 paket kabar
kahvaltılık Muhammara tarifi Hatay ve Antep yörelerinde sıkça yapılan muhammara kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek harika bir meze. Ceviz, salça
Alternatif kahvaltı sofralarıSağlıklı beslenmek istiyorsak sabah kahvaltısını yapmamız gerekiyor.Gece boyunca düşen metabolizma hızı, kahvaltı ile y
İspanyol omleti tarifi
4/
5
Oleh
Elifce