Edirne usulu ciğer tava tarifi


Edirne'nin çok meşhur ciğer tavası, Edirne Usulü Ciğer Tava...

Malzemeler:
250 gr. Kuzu ciğer
Tuz
Tatlı kırmızı toz biber
1,5 kepçe eritilmiş tereyağ
1,5 kepçe sıvı yağ
Un
Hazırlanışı:
Ciğeri ince yaprak şeklinde doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir kaba alarak tuz, tatlı kırmızı toz biber atarak harmanlayın. Tavaya eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı alarak kızdırın. Ayrı bir kapta ciğerleri unlayın ve elekten geçirin. İyice kızan yağa ciğerleri atarak kızdırın. Ciğerlerin fazla yağda kalmaması gerekiyor. Kurumaması için yaklaşık 1 dakika kadar kızarttıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

0 yorum: