14.07.2011

Kaymaklı poğaca tarifi

Çayın yanında şöyle kaymaklı bir poğaçaya kim hayır diyebilir.
malzeme

    300 gram kaymak
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 tatlı kaşığı tozşeker
    Yarım kibrit kutusu
    büyüklüğünde yaş maya
    Aldığı kadar un, tuz
    İçine:
    100 gram beyaz peynir
    Birkaç dal maydanoz
    Yapılışı
    YUMURTANIN akını ve sarısını ayırın. Sarısını poğaçaların üzerine sürmek için kenara alın. Yumurta akını bir kaba alıp üzerine un hariç bütün malzemeyi ilave edin. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan peyniri ezip ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Elinizle açıp içlerine peynirli harç koyun. Arzunuza göre klasik poğaça formunda ya da yuvarlak olarak şekillendirin. Yarım saat mayalanması için tepside bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
    Elif korkmazel

Related Posts

Kaymaklı poğaca tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.