12.07.2011

bEĞENDİLİ BÖREK TARİFİ

malzemeler

    3 adet yufka
    3 adet patlıcan
    3 adet sivri biber
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı un
    Bir buçuk su bardağı süt
    1 su bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri
    YUFKALARIN her birini dörde bölün ve 12 adet üçgen parça elde edin. Patlıcan ve sivri biberleri közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyun ve bir kenara alın. Bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip, kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Patlıcan ve biberi katıp, çırpma teliyle çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve soğuması için bir kenara alın. Üçgen yufka parçasının bir kenarına boydan boya patlıcanlı harçtan koyun ve rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    elif korkmazel

Related Posts

bEĞENDİLİ BÖREK TARİFİ
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.