Malzemeler: 16 adet kuru incir, 1 su bardağı su, 300 gram tozşeker, limon suyu, 150 gram kaymak, yeterince ceviz içi
Hazırlanışı:
Kuru incirleri yaklaşık 2 saat kadar suda bekletin. Bir tencerede şeker ile suyu kaynatıp cevizleri ilave edin. Karışımı 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından her bir inciri ortasından kesin. Arasına kaymak ve yarım cevizi koyup soğuk olarak servis yapın.
RESİM:yemektarifleri1.com
Hazırlanışı:
Kuru incirleri yaklaşık 2 saat kadar suda bekletin. Bir tencerede şeker ile suyu kaynatıp cevizleri ilave edin. Karışımı 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından her bir inciri ortasından kesin. Arasına kaymak ve yarım cevizi koyup soğuk olarak servis yapın.
RESİM:yemektarifleri1.com
Cevizli incir tatlısı
4/
5
Oleh
Elifce