Mevsimin en lezzetli ve sağlıklı sebzelerinden pırasayla hazırlanan; hem çayın yanında hem de akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz pırasalı börek tarifi...
MALZEMELER
Hamuru için,
HAZIRLANIŞI
MALZEMELER
Hamuru için,
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Harcı için,
500 gram pırasa
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sıcak su
Damak tadınız göre tuz
Üzeri için,
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına hamuru için gerekli malzemeleri alın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun.
Hamurun dinlenmesi için üzerine nemli bez örtüp bekletin.
Pırasa ve kuru soğanı incecik doğrayın.
Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın, üzerine pırasa ve soğanı ekleyin.
Orta dereceli ateşte 5 dakika kavurun.
Sıcak su ve tuzu ilave edip karıştırın.
Tavanın kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Dinlenmiş hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın.
Her bir bezeyi orta kalınlıkta merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurun ortasına 1 yemek kaşığı pırasalı harç koyun.
Bohça şeklinde kapatın.
Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
haber7.com
Nefis bir pırasalı börek tarifi
4/
5
Oleh
Elifce