14.07.2011

Faydası çekirdeğinden çok

Meyvelerin en nazlısıdır incir.
Tezgahlarda görünmesiyle kaybolması bir olur. Faydaları çekirdeğinden fazla olan incir, ülkemizde en çok İzmir, Aydın ve çevresinde yetiştirilir. 
Doğal ilaç
İncirin yararları da saymakla bitmez… Bendeniz de herkesin günde iki adet incir yemesi gerektiğine inanıyorum. Bu hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de günlük vitaminin ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca sütte bulunan kalsiyumdan daha fazlası incirde var. Gelişme çağındaki çocuklara inciri sevdirmek şart!
Taze incir mutfağımızda sadece iki ay bulunsa da kuru inciri her zaman temin edebiliriz. Egeliler kurusunun taze incirden daha faydalı olduğuna dikkat çekiyorlar. Kuru incirde karbonhidrat, yağ, kalsiyum, demir, sodyum ve çeşitli vitaminler bulunuyor Yüz gram kuru incir yaklaşık olarak 215- 274 kalorienerji veriyor. Bunlardan başka, incir, kan şekeri ve kolestrolün kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor. Kutsal bir meyve olmasından mı kaynaklanıyor yoksa başka nedenler mi var bilinmez ama incirin sağlığa yararları da çok sayıda.

Hekimler kansızlıkta, kemik erimesi görülen yaşlılarda ve hamilelikte inciri tavsiye ediyorlar… Kan şekeri ve kolesterolün kontrol altına alınmasına da yardımcı oluyor.

Nedim atilla

Related Posts

Faydası çekirdeğinden çok
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.