26.05.2011

Nefis Fırında Çikolata ve Farofa Soslu Muz



  Malzemeler
· 20 gr un
· 10 gr galeta unu
· 5 gr tozşeker
· 5 gr tereyağı
· 2 çorba kaşığı krema
· 50 gr bitter çikolata
· Tane kırmızı ve karabiber

Yapılışı

1. Muzu soyup dörde bölün. Yağlı bir kaba alıp üzerine hiçbir şey sürmeden fırında pembeleşinceye kadar kızartın.
2. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ile iyice karıştırın.
3. Un, galeta unu ve tereyağını bir tavaya alın. Unlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tozşekeri ve biberleri ekleyin. Tüm malzemeyi kremalı çikolatayla karıştırın. Muzun üzerine dökerek servis yapın.

Related Posts

Nefis Fırında Çikolata ve Farofa Soslu Muz
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
26.05.2011 12:40

Müthis bir tat olmustur kesinlikle..Okurken bile tadini damagimda hissettim...
Kesinlikle deneyecegim.Tesekkürler..Sevgiler

Reply