Adana mantısı


MALZEMELER
Hamuru için: 
5 bardak un 
1 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı tuz 

Çorba için: 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 bardak haşlanmış nohut 
1 yemek kaşığı margarin 
12 bardak su 
Karabiber 
Tuz 

Mantı içi: 
250 gr. yağsız kıyma 
1 adet kuru soğan 
1 çay kaşığı pul biber 
Karabiber 
Tuz 

Kızartmak için: 
Sıvıyağ 





HAZIRLANIŞI 
Mantı içini hazırlamak için kıymaya rendelenmiş soğan, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 
5 bardak unu tepsiye koyun, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve az su koyarak yumuşak bir hamur tutun. Hamuru yufkadan kalın açıp büyük kareler halinde kesin. Ortasına kıyma koyup her bir yufka karesini önce üçgen şeklinde katlayın, sonra iki ucunu ters yöne çevirerek mantının üstüne döndürüp gül şekli verin. Üçgen yaparken uç kısmını tam olarak yapıştırmayın ki kıyma görünsün. 
Kızgın yağda mantıları kızartıp bekletin. 
Çorba sosu için; margarini tencereye koyup salçayla birlikte 3 dakika kavurun. Üstüne 12 bardak su koyup önceden haşlamış olduğunuz nohutları içine atın. Çorba sosunu 15 dakika kaynatıp mantıları atın. 15 dakika da mantılarla birlikte kaynatın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

0 yorum: