29.04.2011

Krep kebabı

Diğer kebab türlerinden farklı olarak krep şeklinde yapılan ve tadına doyamayacağınız nefis bir yemek...

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
250 gr kuşbaşı dana eti
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
Rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Krep için tüm malzemeleri karıştırıp mikserle bir iki dakika çırpın. Teflon tavayı ısıtın. Krep malzemesinden birer kepçe alıp tavaya dökün.
Krepleri arkalı önlü pişirin. İçini hazırlamak için, kuşbaşı doğranmış etleri 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Etler yumuşamaya başlayınca yemeklik doğranmış soğanları, küp küp doğranmış havuçları ekleyin. Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuzunu ve baharatını katıp, bezelyeyi ekleyin. Kreplerin içerisine bu malzemeyi paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın. Tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.

Related Posts

Krep kebabı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
29.04.2011 13:43

Değişik ve lezzeti görünüyor.Ellern,ze sağlık.


Sevgielr;

Reply