25.04.2011

5 çayınız için kuki kurabiye

5 Çayınız veya sabah atıştırmalarınız için mükemmel bir lezzet. Özellikle kocaman bir bardak soğuk süt eşliğinde asla 'Hayır' denilmeyecek bir kurabiye..

KUKİ MALZEMELER:
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
100 Gram tereyağı
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı vanilya tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
175 Gram un
1 Su bardağı parça çikolata
Üzeri için damla çikolata
HAZIRLANIŞI:
Fırını önceden 150 derecede ısıtıp, fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın. Şeker ve tereyağını pürüzsüz, krema görüntüsü alana kadar çırpın. Karışıma yumurta,vanilya ve karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın.Unu da ekledikten ve homojen bir karışım haline geldikten sonra parça çikolataları ekleyip tahta kaşıkla hafifçe karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar alıp (yarım yemek kaşığı kadar), aralıklarla fırın tepsisine dizip en fazla 15 dk pişirin. Rengi hafif kahverengiye dönecek, bu aşamada fırından çıkarın.
Fırından alınca tel üzerinde soğumaya bırakın. Kurabiyeleri hava geçirmez bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz.
Hazırlayan: Sidelya Nur

Related Posts

5 çayınız için kuki kurabiye
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.