2.02.2011

Zahter salatası Yöresel ( Hatay )

Hastaneden hatay'lı bir arkadaşımın yaptığı bir salata türü tadi güzel yalnız zahter nedir size açıklıyalım zahter kekiğe benzeyen bitkidir.Zahter kurutulup özellikle Gaziantepte çay olarakta içiliyor.
Malzemeler:
250 gr. zahter
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 orta boy soğan
1 domates
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağ

YAPILIŞI:


Zahterin yaprakları ayırıp, yıkayın ve doğrayın. Acı suyunun gitmesi için tuzla ovun ve tekrar yıkayın. Soğanı ince ince doğrayıp, onu da zahterle ovun. Pul biber, maydanoz, nane, zeytinyağ ve nar ekşisini ekleyin.Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri de katıp, karıştırın. İşte salatanız hazır!
İsterseniz küçük yeşil zeytin ve közlenmiş kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.

Related Posts

Zahter salatası Yöresel ( Hatay )
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.