11.02.2011

Sütlü nuriye tatlı tarifi

Tatlılardan nefis bir tatlı daha sütlü nuriye tatlısı acaba adı neden sütlü nuriye tatlısı işte adının hikayesi en yaygın olanı bu daha başka hikayeleride var onuda belirteyim.Patenti Kocaeli'de bulunan Tatlı Güven isimli bir tatlıcıya aittir. Yaygın hikaye ihtilal zamanı kocaeli'de bulunan görevli bir komutanın yemek vermeye karar verir, komutanın kulağına Nuriye isimli kadının çok lezzetli bir tatlı yaptığı gelir. Komutan Nuriye hanıma sipariş verir tatlı çok beğenilir ve adı böylece konmuş olur.

malzemeler

  • 20 yaprak baklavalık yufka
  • 1 kase fındık
  • 150 gram tereyeğı  
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt

 yemek tarifi

Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.
Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.

Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin. Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ile artık bu tatlıları yapmak çok kolay...

Related Posts

Sütlü nuriye tatlı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
11.02.2011 11:37

Baklavanın Yerini Tutmaz ama Bunuda çok seviyorum Yumusak Guzel Oluyor. Ellerine Sağlık
******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Reply
avatar
18.02.2011 00:42

Yemek tarifleri kadar hikayelerde çok ilgi çekiyor.Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.Tatlı da nefis görünüyor..Elinize sağlık....

Reply