20.02.2011

Nefis bir zeytinyağlı antep dolması

Çok harika ve lezzetli bir zeytinyağlı antep dolmasına ne dersiniz işte tarifi,
MALZEMELER

    10 adet kurutulmuş patlıcan 6 adet kurutulmuş biber 2 adet orta boy soğan 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı zeytinyağı 10 diş sarmısak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 çorba kaşığı nane, tuz 
    YAPILIŞI
    KurutulmuŞ patlıcanları bol kaynar suda yarım saat haşlayın. Biberleri de aynı suya koyup 10 dakika haşlayın. Patlıcan ve biberleri soğuk suda biraz bekletip, süzgece alın. Diğer tarafta, küp doğranmış soğanları, zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları katın. Salçaları ekleyip, pirinçle birlikte kavurun. Tozşekeri ilave edin. Daha sonra 1 su bardağı su ilave edip, 5 dakika pişirin. Naneyi ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ardından patlıcan ve biberleri bu harçla doldurup, tencereye dizin. Üzerine tuz ve limon tuzunu serpin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. 30 dakika pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.

Related Posts

Nefis bir zeytinyağlı antep dolması
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

3 yorum

Tulis yorum
avatar
20.02.2011 17:18

Valla olsa yerim derim:)Ellerinize sağlık....

Reply
avatar
20.02.2011 21:17

offf.çok severim kuru dolmayı.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Reply
avatar
21.02.2011 07:59

Dolmanın zeytinyağlı olanı çok güzel olur yorumlarınız için teşekkür ederim.

Reply