Çok harika ve lezzetli bir zeytinyağlı antep dolmasına ne dersiniz işte tarifi,
MALZEMELER
MALZEMELER
- 10 adet kurutulmuş patlıcan
6 adet kurutulmuş biber
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
10 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı nane, tuz
- YAPILIŞI
- KurutulmuŞ patlıcanları bol kaynar suda yarım saat haşlayın. Biberleri de aynı suya koyup 10 dakika haşlayın. Patlıcan ve biberleri soğuk suda biraz bekletip, süzgece alın. Diğer tarafta, küp doğranmış soğanları, zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları katın. Salçaları ekleyip, pirinçle birlikte kavurun. Tozşekeri ilave edin. Daha sonra 1 su bardağı su ilave edip, 5 dakika pişirin. Naneyi ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ardından patlıcan ve biberleri bu harçla doldurup, tencereye dizin. Üzerine tuz ve limon tuzunu serpin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. 30 dakika pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.
Nefis bir zeytinyağlı antep dolması
4/
5
Oleh
Elifce
3 yorum
Tulis yorumValla olsa yerim derim:)Ellerinize sağlık....
Replyofff.çok severim kuru dolmayı.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
ReplyDolmanın zeytinyağlı olanı çok güzel olur yorumlarınız için teşekkür ederim.
Reply