18.02.2011

Çığırtma tarifi yöresel (izmir)

Çığırtma izmir yöresine ait bir yemek çeşidi bakalım beğenecekmisiniz 
Malzemeler 
tuz 
sıvıyağ 
sarımsak 
domates 
biber 
patlıcan 


Hazırlanma Şekli 

patlıcanlar soyulur.saplarını koparmadan sadece fazla yerleri kesilir.daha sonra yukarıdan başlayarak aşağıya doğru etrafından dönerek kesilir.patlıcanlar bütün halde kızartılır.ardından biberler kızartılır.diğer tarafta domates ve sarımsaklar doğranarak karıştırılır.(bol sarımsaklı tercih edilmelidir)bu karışım daha önce kızarttığımız patlıcan ver biberlerin üzerine dökülerek 15 dakika pişirilir.

Related Posts

Çığırtma tarifi yöresel (izmir)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
18.02.2011 09:24

etin olmaması sankı daha güzel olmuş arkadaşım.tam benlik yani.ellerine sağlık.sevgiler.

Reply