18.02.2011

Fırma baklavası (Afyon)

Afyon yöresine ait bir baklava çeşidi afiyet olsun.
MALZEME
4 su bardağı un 
250 gr. Margarin 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurta 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 fincan süt 
1 çay bardağı ceviz 

Şurubu için: 
4 su bardağı şeker 
3.5 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır 
YAPILIŞITavada çiçek yağı kızdırılır. Ateşten indirilip. Biraz soğuyunca 1/4 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir. Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir. 
200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Bu arada şerbeti azırlanır. Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür. 1 saat beklenir, servis yapılır.

Related Posts

Fırma baklavası (Afyon)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.