9.02.2011

Elmalı ponpon tatlısı

Kreması ve içindeki elma tanecikleri ile lezzetine doyamayacağınız güzel bir tatlı...

Krema malzemeleri:
750ml süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

 içine:
dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
 ayrıca:
4 veya 5 adet sarı elma
toz şeker
8 veya 10 adet pötibör bisküvi
hindistan cevizi
Hazırlanması:
Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.

Related Posts

Elmalı ponpon tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
11.02.2011 11:40

Misafir ağırlarken Yapılacak İkramlar arasında olabilir ellerine Sağlık...
******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Reply