22.02.2011

Çardak kebabı

Çardak kebabı pek sık yapmasamda işin içinde et olunca insan dayanamıyor.
Malzemeler 
300 gr.kuzu eti
1 soğan
2 havuç
2 biber
Taze sarımsak
1 kase mantar
1 çorba k.salça
Sıvıyağ
Tuz karabiber
Domates
Kaşar peyniri


Krebi için:

1.5 su b.süt
1 çay b.sıvıyağ
2 yumurta
2 su b.un
Tuz

Hazırlanışı 

Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine
doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak
ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile
pişmeye bırakın.

Krebi için süt sıvıyağ un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep
tavasında kreplerinizi pişirin.

Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını
kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine
bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.

Related Posts

Çardak kebabı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
19.08.2011 19:04

Tarifiniz için teşekkürler gerçekten çok nefis görünüyor...

Reply