Çardak kebabı pek sık yapmasamda işin içinde et olunca insan dayanamıyor.
Malzemeler
300 gr.kuzu eti
1 soğan
2 havuç
2 biber
Taze sarımsak
1 kase mantar
1 çorba k.salça
Sıvıyağ
Tuz
karabiber
Domates
Kaşar peyniri
Krebi için:
1.5 su b.süt
1 çay b.sıvıyağ
2 yumurta
2 su b.un
Tuz
Hazırlanışı
Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine
doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak
ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile
pişmeye bırakın.
Krebi için süt
sıvıyağ
un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep
tavasında kreplerinizi pişirin.
Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını
kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine
bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.
Malzemeler
300 gr.kuzu eti
1 soğan
2 havuç
2 biber
Taze sarımsak
1 kase mantar
1 çorba k.salça
Sıvıyağ
Tuz

Domates
Kaşar peyniri
Krebi için:
1.5 su b.süt
1 çay b.sıvıyağ
2 yumurta
2 su b.un
Tuz
Hazırlanışı
Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine
doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak
ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile
pişmeye bırakın.
Krebi için süt


tavasında kreplerinizi pişirin.
Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını
kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine
bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.
Çardak kebabı
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorumTarifiniz için teşekkürler gerçekten çok nefis görünüyor...
Reply