Hindistan cevizli irmik tatlısı nasıl hazırlanır



İrmik tatlısı malzemeleri
115 gr tereyağı 
Yarım su bardağı pudra şeker 
2 su bardağı portakal çiçeği suyu 
3 yumurta 
1 su bardağı irmik 
2 çay kaşığı kabartma tozu

Şurup için
6 su bardağı su 
1 su bardağı toz şeker 
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Hindistan cevizi
Toz Antep fıstığı
İrmik tatlısı hazırlanışı
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, portakal çiçeği suyu, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün.
Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
İrmik tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum: