22.07.2010

Kemalpaşa tatlısı

Tatlı saatlerinizin vageçilmezi olan Kemalpaşa Tatlısı tarifi.

Hamur için
 2 su bardağı un
 2 yumurta
 75 gr margarin
200 gr tuzsuz beyazpeynir
 Yarım tatlı kaşığı karbonat
 Şurup için
 2 su bardağı tozşeker
 2 su bardağı su
 2 tatlı kaşığı limon suyu
 Süslemek için
 Kaymak
Kemalpaşa tatlısı hazırlanışı
Şurup için, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
 Beyazpeyniri rendeleyin. 2 çorba kaşığı unu ayırıp kalanını bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtalar ve karbonatı ekleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 çorba kaşığı margarin ve peyniri ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
 Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur topları nı yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
 Pişen hamurları ılık şerbete atın. Ocağın üzerine alıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp süzdürerek servis tabağına dizin. Soğuyunca kaymakla süsleyip servis yapın.

lezzet.com

Related Posts

Kemalpaşa tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.