22.07.2010

Arnavut böreği

Arnavut böreğini yapmak marifet ister! Aslında marifet sabır göstermek. Küçük bezelere ayırdığınız hamuru ince yufkalar şeklinde açabilmek böreğin püf noktası.

rnavut böreği malzemeleri
1 kg un
1 çorba kaşığı sirke
1.5 çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı su
1 soğan
1 patates
300 gr kıyma
Tuz
Karabiber

Arnavut böreği hazırlanışı
Soğanı soyup kıyın. Patatesi soyup rendeleyin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırıp soğan, patates ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika daha kavurun. Unu hamur yoğurma kabına alın. Sirke, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, yeterince su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 39 bezeye ayırın ve her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açtığınız yufkaları 13 adetlik üçer gruba ayırın. 13 yufkanın aralarına sıvıyağ sürüp üst üste dizin ve oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın. Diğer katları da aynı şekilde hazırlayıp son yufkanın üzerini yağlayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Arnavut böreği artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com

Related Posts

Arnavut böreği
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.