20.07.2010

Yumurtalı kısır tarifi yöresel (Ş.Urfa)

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 orta boy soğan
3-4 dal taze soğan
1 demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ(3-4 kaşığı yumurtalar için)
1 çorba kaşığı salça
kimyon, karabiber, pulbiber(1 er çay kaşığı) 
tuz
1/4 limon suyu
3 yumurta

Yapılışı:

Bir kabın içine bulgurları alıp sıcak suyu ekleyin. Kabın kapağını örtüp 10 dk. şişmesini sağlayın. Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekledikten sonra yarım dk. daha kavurup ocaktan alın. Soğanlı harcı genişçe bir kaba alın. İçine bulgurları, tuzu, baharatları, ince doğranmış taze soğanları, maydonozu ve limon suyunu ekleyip güzelce yoğurun. Bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağ koyup yumurtaları kırın. Yumurtalar katılaşana dek piştiğinde kısıra ilave edip tekrar yoğurun. 

Related Posts

Yumurtalı kısır tarifi yöresel (Ş.Urfa)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.