28.05.2010

Hamilelik döneminde beslenme 2.bölüm

Hamilelikte özellikle beslenme konusunda annelerin neyin yararlı neyin zararlı olduğunu bilmeleri gerekmektedir.Aşağıda sayacağımız besinler aslında çok da zarar vermesede yinede akılda bulunmasında yarar vardır.
Küflü ve pastorize edilmemiş sütten yapılan peynirler:Bu peynirlerde erken doğum düşük doğum gibi doğum kusurlarına yol açaçak tehlikeli bir bakteri türü vardır.
Yumurta:Az pişmiş veya pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler tüketilmemelidir.İyi pişmiş yada katılaşana kadar pişmiş yumurtanın bir zararı olmaz.
Az pişmiş yada çiğ et:Çiğ yada az pişmiş et kesinlikle yenmemelidir yine düşük yada erken doğum tehlikesi vardır et ve tavukları hiç pembelik kalmayıncaya kadar pişirilmelidir buzluktan çıkan etleri iyice çözülmeden pişirmeyin.
Deniz ürünleri:Suşi hamilelikte tüketilmemelidir.Az pişmiş istridye, midye gibi kabuklu deniz ürünleri tüketilmemelidir.Zehirlenmeye neden olabilir.
Cipsler:Hamileyken cipsten uzak durun.
NOT:Her şeyden önce güvenebileceğiniz ve iyi bir iletişim kuracağınız konusunda uzman olan bir hekime başvurmak en doğrusudur.

Related Posts

Hamilelik döneminde beslenme 2.bölüm
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.