Elmalı güllaç tarifi


Güllaç en çok sevdiğim ve dayanamadığım bir tatlı malzemeleri 15 kişiliktir siz kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

  • 10 Yaprak Güllaç
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 kahve fincanı gül suyu
  • 6 orta boy elma
  • 2 kivi (Dilimlenmiş)
    • Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
    • Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.
Hazırladığınız püreyi güllaç yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.

1 yorum: