27.04.2010

Elmalı güllaç tarifi

Güllaç en çok sevdiğim ve dayanamadığım bir tatlı malzemeleri 15 kişiliktir siz kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

  • 10 Yaprak Güllaç
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 kahve fincanı gül suyu
  • 6 orta boy elma
  • 2 kivi (Dilimlenmiş)
    • Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
    • Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.
Hazırladığınız püreyi güllaç yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.

Related Posts

Elmalı güllaç tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
28.04.2010 14:52

Bir güllaçsever buldum ne mutlu. Bizimkiler yle pek sevmezler ama ben aksine bayılırım. tARİF FARKLI AMA TADININ GÜZEL OLDUĞUNDAN EMİNİM.

Sevgiler
Canan

Reply