18.01.2010

Pilav pişirirken

İyi bir pilav pişirirken şu hususlara dikkat etmek gerekir:
1-Pirinç bayat olmamalı
2-Taneler iri ve pilavlık cinsinden olmalı
3-pirinçlerin su çekme özelliği normal olmalı
4-pirinç ve su miktarı iyi hesaplanmalı
5-Pirinç,tuzlu ılık su ile,bir süre ısıtılmalı.Sonrasında hafif ovularak bir kaç defa yıkamalı
6-Sade yağ kullanmalı yapışmaması içinde az bir zeytinyağı ve limon suyu damlatılmalı
7-pirinçleri sıcak suya koyduktan sonra 3 dakika kuvvetli 3 dakika orta ve daha sonrada kısık ateşte pişirilmeli
8-suyunu çektikten sonra yarım saat demlendirilmeli (havlu gibi sıcak tutacak bir örtüye sararak)
9-pişirirken karıştırılmamalı.

Related Posts

Pilav pişirirken
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.