18.01.2010

Karnı yarık yemeği


Arkadaşlar şimdi sizlere dün akşam yaptığım ve afiyetle yediğimiz imambayıldının tarifini yazayım önce malzemeler.
MALZEMELER
5 adet küçük patlıcan
2 çay bardağı sıvı yağı (kızartmak için)
250 gr.kıyma
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağı (kıymayı kavurmak için)
1 yemek kaşığı salça
2 adet sivri biber
1 adet domates
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur.bıcakla yarılır önce yağda kızartılır tepsiye dizilir diğer tarafta kuru soğanla kıymayı kavuruz üstüne yarım kaşık salçayı ve maydanoz tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılıp hazırlanır.Hazırlanan bu içten tepsiye dizilmiş patlıcanların içi doldurulur ve üzerine biber ve domatesle süsleyip geri kalan yarım kaşık salçayı ve tuzu suda eritip üzerine dökeriz ve tepsiyi fırına veririz ve yarım saat sonra çıkartırız ve servis ederiz.Afiyet olsun.

Related Posts

Karnı yarık yemeği
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
asuman
3.05.2010 16:31

Baslik Karniyarik, aciklama "simdi size imam bayildinin tarifini vereyim" ben anlamadim...

Reply
avatar
3.05.2010 16:57

Bizde karnıyarık ile imam bayıldı aynı yemek o yüzden ikisini bir arada kullandım.

Reply