14.01.2010

Patlıcan musakka tarifi

MALZEMELER
250 gr. kıyma
8 patlıcan
4 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
4 adet çarliston biber
yarım bardak zeytinyağı ve tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar soyulup önce 4 e bölünür sonra 2 şer cm kalınlığında dilimlenir tuzlu suya konup acısı çıkıncaya kadar bekletilir daha sonra süzülür.Bir miktar yağ içinde,doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte pembeleştirilir üzerine kıyma ilave edilerek suyu çekilinceye kadar kavrulur ayrı bir yerde biber ve patlıcanlar kızartılır bunun üzerine kavrulmuş kıymalı malzeme ilave edilir üzerine kabukları soyulmuş ve ince ince kıyılmış domatesler ilave edilir ve bir bardak sıcak su ve tuz ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır yanında pilavla servis edilir.Afiyet olsun.

Related Posts

Patlıcan musakka tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.