15.01.2010

Şambalı tatlısı

MALZEMELER
6 Bardak kalın irmik
2 bardak şeker
1 bardak ılık su
1 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
ŞURUBU İÇİN
1,5 kilo şeker (7,5 bardak)
2,5 bardak su
2 kaşık limon suyu
YAPILIŞI
1-Akşamdan 7,5 bardak şeker 2,5 bardak su ve iki kaşık limon suyu ile kaynatılır soğumaya bırakılır
2-Akşamdan iri boy 6 bardak irmik 2 bardak şeker bir bardak ılık su 1 bardak yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat ile karıştırılır kış mevsimi ise ağzı kapalı olarak dışarıya bırakılır yaz mevsimi ise buzdolabına bırakılır.
3-Sabahleyin akşamdan yapılan şuruptan biraz alınıp yağlanır gibi tepsinin her tarafına sürülür üzerine irmikle karıoştırılan malzemeler dökülür avuç içleri ıslatılıp tepsideki malzemeler bastırılarak düzgün hale getirilir
4-Çiğ iken istenilen şekilde ister baklava dilimleri gibi ister 4 köşe olarak münasip büyüklükte kesilir.
5-Orta sıcaklıktaki fırına sürülür üzeri kızarınca çıkarılır soğumuş olan şurubu hemen dökülür şerbeti çekince biraz bekletilir ve servis edilir

Related Posts

Şambalı tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.