28.12.2009

Acılı sos



Malzemeler
300 gr soyulmuş domates
5 adet fesleğen yaprağı
2 adet acı kırmızı biber
3 diş sarmısak
tuz

Hazırlanışı
Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz çevirin. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edin. Tuzunu ekleyip kapağını kapatın. 15 dk kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise, tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarna için kullanabilirsiniz.

Related Posts

Acılı sos
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
2.02.2010 10:19

bayılırım ben buna ya ellerine sağlık canım

Reply