Çılbır




Malzemeler
Kişi başına 1 yumurta
Bir orta boy yoğurt
Bir kaşık margarin
Az tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 bardak su

Hazırlanışı
Geniş yayvan bir kapta bir bardak suyu kaynatın. Kaynayan suya kişi başına 1 adet yumurta kırın (yumurtaların şekli bozulmamalıdır). Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt koyun ve tepsiye yayın. Pişen yumurtaları delikli bir kepçe ile şekillerini bozmadan alıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirin (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır). Üzerine tereyağında hafifçe kızdırdığınız kırmızı biberi gezdirin. Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır.
Afiyet olsun!

0 yorum: