23.05.2016

Çöş börek tarifi (K.Maraş)

Kahramanmaraşımıza ait bir börek türü çöş börek çöş börek lezzetli nasıl yapılır çöş börek tarifi.....

3 su bardağı un 
1 yumurta 
Su 
Tuz 
İçi için: 
250 gram orta yağlı kıyma 
1 adet kuru soğan 
Karabiber 
Kırmızıbiber 
Tuz 
5-6 dal maydanoz 
Üzeri için: 
2 kilogram keçi yoğurdu 
2 yemek kaşığı tereyağı 
Nane 
Kırmızı pul biber 
2-3 diş sarımsak 
yapılışı

Un, yumurta, tuz, su ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur hazırlanır. Kıyma ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz ve az miktar tuzla karıştırılarak mantı içi hazırlanır. Hamur 2-3 mm inceliğinde açılarak 3 cm kareler şeklinde kesilir. İç malzemeleri konularak üçgen bohça şeklinde katlanır. Hazırlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır, piştikten sonra sudan alınarak süzülür. Bir tepsiye alınır. Servisten önce sarımsak yoğurt ilave edilir ve üzerine yağda kızartılmış kuru nane ve kırmızı pul biber sosu gezdirilerek servise sunulur.

Kahramanmaraş yemek tarifleri

lezzetler.com

Related Posts

Çöş börek tarifi (K.Maraş)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.