5.04.2016

Çingene pilavı tarifi

Aydın, Nazilli ve çevresinin yöresel tarifidir. 

MALZEMELER 

1 Kase çökelek (Kesik veya keş’de denir) veya lor peyniri,
1 Adet domates,
1 Adet yeşil biber,
1 Adet kırmızı biber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Bir tutam maydanoz,
Bir tutam tuz,
Arzu edilirse kurutulmuş biber, acı pul biber, yarım kuru soğan ve bir adet taze soğan,

HAZIRLANIŞI

Aydın, Nazilli ve çevresinin yöresel tarifidir. Her yöreye ve bölgelere göre adı değişiktir. Bazı bölgeler, CİNGEN PİLAVI olarak da adlandırmış ve yöresel olarak söyleyiş biçimidir.

Derin bir kap içerisine çökelek (kesik veya keş), yoksa lor peyniri konur. Üzerine küp şeklinde doğradığımız domatesi, yeşil biberi, kırmızı biberi, tuzu ve olmazsa olmazı olan sızma zeytinyağını koyup, bütün malzemeler birlikte karıştırılır. Burada her malzemenin çiğden olması gereklidir. Sevenler için, üzerine acı pul biberi, kurutulmuş kuru biberi (ocakta ısıya gösterilmiş) ufalayabilir, kuru soğan ve taze soğan da ilave edilebilir. Sabah kahvaltılarında çayın yanında veya tek başına da yenilerek tüketilebilinir.


Cengiz Babaeren 

Related Posts

Çingene pilavı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.