Aydın, Nazilli ve çevresinin yöresel tarifidir.
|
MALZEMELER 1 Kase çökelek (Kesik veya keş’de denir) veya lor peyniri, 1 Adet domates, 1 Adet yeşil biber, 1 Adet kırmızı biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, Bir tutam maydanoz, Bir tutam tuz, Arzu edilirse kurutulmuş biber, acı pul biber, yarım kuru soğan ve bir adet taze soğan, HAZIRLANIŞI Aydın, Nazilli ve çevresinin yöresel tarifidir. Her yöreye ve bölgelere göre adı değişiktir. Bazı bölgeler, CİNGEN PİLAVI olarak da adlandırmış ve yöresel olarak söyleyiş biçimidir. Derin bir kap içerisine çökelek (kesik veya keş), yoksa lor peyniri konur. Üzerine küp şeklinde doğradığımız domatesi, yeşil biberi, kırmızı biberi, tuzu ve olmazsa olmazı olan sızma zeytinyağını koyup, bütün malzemeler birlikte karıştırılır. Burada her malzemenin çiğden olması gereklidir. Sevenler için, üzerine acı pul biberi, kurutulmuş kuru biberi (ocakta ısıya gösterilmiş) ufalayabilir, kuru soğan ve taze soğan da ilave edilebilir. Sabah kahvaltılarında çayın yanında veya tek başına da yenilerek tüketilebilinir. Cengiz Babaeren |
Çingene pilavı tarifi
4/
5
Oleh
Elifce