23.02.2016

Pratik lahmacun tarifi

Hamurla uğraşmak istemeyenler için pratik ve kolay lezzetli lahmacun tarifi.....
Malzemeler *2 adet milföy hamuru *1 adet lavaş *200 gr. kıyma *2 adet soğan *2 adet yeşil biber *3 adet domates *1 tutam maydanoz *1 tatlı kaşığı domates salçası *Tuz *Karabiber *Sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle biberleri, domatesleri, soğanları ve maydanozu ufak ufak doğrayalım. Doğradığımız malzemeleri ve salçayı doğrayıcıdan geçirelim. Karışımımızı geniş bir kaseye alarak kıymayı içine ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.Tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını ilave edip karıştıralım. Milföy hamurlarına hafif un serperek merdaneyle uzunlamasına açalım. Her bir hamura iç harcı eşit şekilde paylaştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine lahmacunları yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kıymalar renk değiştirene kadar pişirelim. Afiyet olsun…

Related Posts

Pratik lahmacun tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
25.02.2016 23:01

lavasin arasina sarip afiyetle yiyin...

Reply